Dansk 8 bit går live

Det er ikke meget software der er bevaret fra de glade hjemmecomputer dage. Det er i grunden en skam. Tag nu dette kassettebånd udgivet til Lambda 8300/Marathon (en klon af ZX81). Det indeholder to spil – Nødlander og Gridtrap udviklet af LSA software – jeg ved endnu ikke hvilke spil det er, da jeg endnu ikke har digitaliseret båndet, men jeg gætter på en Lunar Lander og en Snake/Tron klon. Men hvor ville det være ærgeligt, hvis det ikke var muligt at spille det.noedlander

Jeg har efterhånden samlet en ikke uvæsentlig mængde programmer til Lambda, ZX81, Commodore og ikke mindst ZX Spectrum. Nogen af programmerne er allerede digitaliserede, mens andre stadig ligger “uopdagede” hen.

Du må endeligt kontakte mig hvis du vil hjælpe med til at opbygge arkivet. Enten ved at indsende materiale, men også gerne med at digitalisere og opspore programmerne.

3 meninger om “Dansk 8 bit går live”

  1. Hej Anders – godt initiativ. Det vil jeg gerne være med til. Har selv endelig fundet et par Lambda computere magen til den jeg startede på. Og har (indtil videre) 3 spil på kassette jeg kan byde ind med. Jeg har en baggrund indenfor lydteknik og mulighed for at digitalisere i høj kvalitet. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig? (Hvis du altså stadig er interesseret i det)

    Bedste hilsener

    Morten

    1. Hej Morten – mange tak for din besked. Det lyder super spændende, selv er jeg aldrig faldet over en Lambda computer. Jeg leder stadig 😀 Jeg dropper dig lige en mail – så kan vi aftale hvordan vi kommer videre med dine bånd.

  2. Hej 🙂 Jeg har 2 Lambda 8300. En der virker, og en der IKKE virker. (Det er højst sansynligt ULA’en, som er defekt.)

    Er der nogen som har .P eller .WAV programmer liggende, som jeg kan downloade? Det er lidt sjovere med software.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.