Springfyren et 100% dansk program

Et billede af Springfyren

Nogle gange har man bare lov til at være heldig. Forleden dag chattede jeg lidt med Sokura ovre på twitter. Vi talte om hvor vi havde købt vores ZX Spectrum back in the day. Sokura kunne ikke huske andet end at det var på Nørrevoldgade i KBH. Det fik mig straks til at bladre i nogle gamle MIKRO# blade jeg havde fundet på den blå avis. Den var ret nem at finde, det var nemlig GROSER DATA aps, som var en ivrig annoncør i diverse blade den gang. De havde en helsides annonce i nummer 4 fra 1984. Lidt efter så jeg at de reklamerede for “Springfyren et 100% dansk program”. Det var naturligvis spændende da jeg ikke kendte spillet.

Det var relativt nemt at finde spillet vha google, så der havde allerede været en venlig sjæl der havde digitaliseret det. Spillet viser sig at være til BBC Model B, som var en computer udviklet til undervisningsbrug i et samarbejde mellem Acorn Computers og BBC. Hvis du ikke har set Micro Men, så er den bestemt værd at se, den beskriver hvordan Sir Clive Sinclair og Chris Curry kæmper om BBC’s gunst ifht at levere en computer til undervisningsbrug.

Næste skridt var at få spillet op og køre. Jeg havde bedst success med BeepEm emulatoren til Windows. Jeg kunne ikke få spillet til at loade med Acorn’s standard roms, men havde bedre success med Watford’s DFS 1.44, der undestøtter MLOAD som bruges af Springfyren. Jeg har indtil videre kun fået introen til at virke, når den er færdig, hænger emulatoren med “Searching” og blinkende cursor. Hvis der er en gammel BBC Micro kender der kan hjælpe, vil jeg sætte stor pris på dette. Det er en kæmpe udfordring for dataarkæologien. Ud over det digitale format, skal man huske at beskrive hvilken ekstra hardware der er nødvendig for at afvikle spillet.

Spillet beskriver sig selv om en blanding mellem Donkey Kong og Jumpman. Udvikleren lægger selv stor vægt på at det er et 100% dansk spil. Hvilket man kan se på bane 1, der indeholder et dansk flag. Ifølge instruktionerne i spillet, ser det ret cool ud, der er både krokodiller og ildkugler der skal undviges/bekæmpes. Spillet har 4 baner, og det ser faktisk ret sejt ud. Jeg må kæmpe videre for at kunne afspille det.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.