Om

Dansk 8-bit arkiv har til formål at opspore og bevare de software titler, der blev udviklet til de første hjemmecomputere i Danmark. F.eks. ZX Spectrum, Amstrad, Commodore 64,  Vic 20, ZX 81, Lambda 8300 m.fl.

Siden er oprettet af Anders Thorbjørn Jensen i et ønske om at bevare så meget som muligt, af den software der blev udgivet i de tidligere ’80ere, for eftertiden. Der har været skrevet mangt og meget om bevarelse af specielt computerspil. Men når man bladrer i de gamle HiFi & Elektronik og Alt om Data, kan man se at der ud over spil, blev udviklet en hel masse anden spændende software.

Hvorfor ikke bare overlade det til det Kongelige Bibliotek? Pligt afleveringen af spil blev først en realitet i ’98 og det er kun spil og ikke anden software, der skal indsamles. Det kræver en nørds kærlighed at opspore og bevare de gamle titler.

Ønsker du at bidrage, eller har du materiale du vil donere, så drop mig en mail på anders (at) speccy (dot) dk. Materialet vil blive digitaliseret, offentliggjort og båndende/disketterne vil blive opbevaret forsvarligt. Skriv også gerne hvis du vil samarbejde om digitalisering og indsamling af materiale.

Jeg låner også gerne dit materiale og sender det tilbage efter en nænsom digitalisering.

2 meninger om “Om”

  1. Hej, jeg har altid interreseret mig for de gamle computere, har blandt andet en næsten urørt Lambda 8300 med printer og monitor, jeg har også meget dokumentation på den, noget som jeg ikke tror findes andre steder. Jeg arbejder forøvrigt også på LEGO som jeg også kan se du har gjort. Jeg er meget interreseret i hvor meget software du har fundet til den, måske vi kan udveksle noget. Med venlig hilsen Jørgen

    1. Hej Jørgen – herligt at du skriver, det minder mig om at jeg hellere må få rykket på mine planer om at offentligøre noget mere at mit materiale. Det lyder som et godt retro setup du har, selv leder jeg stadig efter en Lambda 8300. Jeg har nogle bånd, som jeg gerne vil dele med dig. Det lyder også spændende med den dokumentation du har, og jeg samarbejder gerne om at digitalisere det med henblik på bevarelse. Kender du i øvrigt http://2kb.dk – der er meget godt. Jeg dropper dig lige en mail senere. /Anders

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.